Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Brassica oleracea L.

Raná až poloraná odrůda určená pro celoroční a podzimní sklizně.

Vegetační doba od výsadby je 75-80 dní. Vyžaduje pravidelnou zálivku a dostatečnou zásobu živin.

Pěstování květáků je velmi podobné jako u ostatních košťálovin. Květák má rád světlé stanoviště, ale pobyt na přílišném úpalu mu moc nesvědčí.
 
Vysoká teplota by rostliny podporovala k rychlému vytvoření růžice, která by nebyla příliš kvalitní. 
 
Půda pro květák by měla zadržovat dostatečné množství vody a být dobře vyhnojená. 
 
Květák je rostlinou první trati pěstování, proto se sází na záhony do nichž byl na podzim zapraven uleželý hnůj nebo kompost. Dostatek živin je jedním z klíčových faktorů úspěšného pěstování. 
 
Živiny by se rostlinám květáku měly dodávat i během vegetace. Ideální jsou síranová hnojiva, která neobsahují chlór. Prevencí proti tzv. vyslepnutí (netvoření růžice) je dostatečné množství molybdenu v půdě, vhodné je též používání hnojiv, které tento prvek obsahují.
 
Dalším nesmírně důležitým faktorem pro úspěšné pěstování květáku je dostatek vody. Předpěstované sazenice by nikdy neměly být přemočené, což by mohlo vést k jejich úhynu.
 
Příděl vody je nutné rapidně zvýšit po vysazení na záhon. Nejvíce vody květáky spotřebují při tvorbě listů a následně i při tvorbě růžice. Nejvíce vody ke svému růstu obecně potřebují pozdní odrůdy, nejméně vody naopak potřebují odrůdy rané. 
 
Svou roli hraje i teplota při které jsou květáky pěstovány. Ideální teplota pro klíčení je cca 15 - 20 °C. Mladé sazeničky se spokojí s teplotou o něco nižší cca do 15 °C.  Vysoké teploty v době růstu listů a zakládání růžice mohou snižovat kvalitu růžice. Může dojít k předčasnému založení růžice, kterou budou prorůstat listy.
 
Vysazené květáky pravidelně zalévejte, odplevelujte, okopávejte a dodávejte jim živiny.
 

Jeden balíček obsahuje 100 semen.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost